Продукти з антиоксидантами, які захистять від раку
Деякі продукти містять антиоксиданти, які можуть захистити від раку.
-
Боби.
- Звичайна дешева дрібна червона квасоля дуже багата антиоксидантними речовинами, до 15 000 одиниць, як і в бузині.
-
Журавлина.
- Яскраво-червоні ягоди дають понад 9000 одиниць антиоксидантних компонентів на 100 грамів.
-
Чорна смородина.
- Також має високий антиоксидантним потенціалом (близько 8000 одиниць). Особливою популярністю користуються такі речовини чорної смородини, як антоціаніни, інгібуючі розмноження ракових клітин.
-
Слива.
- Темно-сині сливи і чорнослив також сповнені антоцианами. У зливі - понад 7000 одиниць антиоксидантів на сотню грамів, а в чорносливі ще більше.
-
Часник.
- Здатністю запобігати раку відрізняється такий інгредієнт часнику, як Діалло сульфід. Цей овоч містить понад 5000 одиниць антиоксидантів на 100 грамів.
-
Капуста.
- Червона капуста дає від 2000 до 3000 одиниць антиоксидантів, брокколі - трохи менше 1000, білокачанна капуста до 700.
-
Яблука.
- Кількість антиоксидантів в яблуках залежить від сорту: Гренні Сміт і Ред Делішес в цьому плані мають більш високу цінність, ніж яблука Фуджі і Гала. Сухофрукти з яблук можуть містити більше 6000 одиниць антиоксидантів на 100 грамів.
-
Цитрусові.
- Цитруси захищають від раку завдяки антиоксидантній речовини лемонідіну. Особливо його багато в грейпфрутах (1500) і апельсинах (1800).
Джерело:
http://zdorovia.com.ua/harchuvannja/41913produkti-z-antioksidantami-yaki-zahistyat-vid-raku.html#